fbpx
 • +6013-4871332

Physiogo

 • admin@physiogo.com.my

Email Pertanyaan Anda

Rawatan Sakit Belakang

KECAPI KEHIDUPAN YANG SANGAT BERMAKNA

Kehidupan harian tanpa sakit belakang melahirkan kehidupan yang selesa dan harmoni. Pastinya lebih seronok apabila dapat menghadap komputer di pejabat tanpa diganggu sakit belakang, dapat mengangkat barang dengan lebih yakin tanpa risau sakit belakang mahupun dapat buat aktiviti harian di rumah seperti ‘gardening’ dengan lancar tanpa dihalang sakit belakang.

Masalah belakang seperti sakit berpanjangan dan tidak boleh menunduk memang amat mengecewakan bilamana ia menghadkan aktiviti dan rutin harian kita.

Adakah anda alami simpom-simptom seperti di bawah?

 • Sukar nak lakukan aktiviti harian disebabkan sakit belakang?
 • Nak tidur malam pun asyik terjaga sehingga sakit belakang berdenyut-denyut?
 • Sakit belakang hingga rasa kebas-kebas & adakalanya sakit sampai ke pinggang & peha?
 • Nak bekerja pun terganggu sebab pergerakan terbatas?
 • Kadang-kadang duduk lama & berdiri lama rasa sakit?

Sakit belakang tidak sepatutnya menjadi penghalang bagi mencapai potensi diri di tahap sepenuhnya dalam menjalani gaya hidup yang sihat, jadi rawatan yang profesional dan bersesuaian mestilah dipilih bagi menyelesaikan masalah ini.

Kami faham bagaimana rasanya bila anda mengalami masalah fizikal seperti sakit belakang ini dan tidak dapat jalani rutin harian dengan selesa.

Physiogo menyediakan anda rawatan yang profesional dijalankan oleh Therapist kami yang terlatih, berpengalaman dan berkelulusan.

Tempah Slot Temujanji anda sekarang

Sakit belakang boleh berpunca daripada :

 • Postur badan yang salah
 • Pekerjaan harian yang memerlukan anda angkat barang-barang berat
 • Gaya hidup yang tidak aktif yang menyebabkan otot jadi lemah & jadi sakit belakang
 • Tekanan kerja & stress yang menyebabkan 'muscle tension'
 • Jatuh atau trauma

Kepercayaan ramai kepada PHYSIOGO

5000

Jumlah pesakit yang telah mendapatkan rawatan di Physiogo

15000

Jumlah keseluruhan sesi rawatan di Physiogo

Sehingga 2020 kami, kami telah membantu beribu pesakit di sekitar Bandar Baru Bangi, Putrajaya, Kajang, Cheras, Wangsa Maju, Setapak, Kuala Lumpur dan pelbagai tempat lagi di sekitar Lembah Klang. Rawatan kami telah membantu mengukir senyuman dengan pelbagai cerita kejayaan daripada mereka. Kami ingin membantu anda memiliki tahap kesihatan fizikal yang terbaik dan turut menjadi salah seorang yang memiliki cerita kejayaan anda sendiri selepas mendapatkan rawatan di Physiogo, seperti mereka juga.

Physiogo telah diberi kepercayaan oleh syarikat-syarikat gergasi di Malaysia untuk berkolaborasi bersama sebagai pusat fisioterapi bagi staf-staf mereka mendapatkan rawatan. Staff yang sihat akan menyumbang kepada kejayaan syarikat. Rawatan Physiogo telah meraih kepercayaan syarikat-syarikat ini untuk membantu meningkatkan produktiviti dan prestasi mereka. Antara syarikat tersebut adalah seperti dibawah,

Kami juga diberi kepercayaan oleh syarikat Third Party Administration (TPA) iaitu PMCARE dan MEDILINK untuk berkolaborasi bersama dalam memberi manfaat kepada syarikat panel mereka.

Rawatan Physiogo

HUBUNGI

HUBUNGI KHIDMAT PELANGGAN KAMI UNTUK MEMBUAT TEMUJANJI RAWATAN

TEMUJANJI

TEMUJANJI DITETAPKAN BERDASARKAN TARIKH DAN MASA YANG DIPERSETUJUI OLEH ANDA

RAWATAN

TERIMA RAWATAN HEBAT DARI PHYSIOGO

Apa kata mereka?

Testimoni pesakit yang merupakan pelanggan kami. Berikut merupakan screenshot testimoni dari mereka.


Physiogo bersedia membantu anda menerima rawatan yang berimpak tinggi dalam masa yang sama mengelakkan anda mengeluarkan kos yang tinggi jika terpaksa melakukan pembedahan apabila anda tidak mendapatkan rawatan awal dan membiarkan masalah sakit menjadi semakin teruk.

Pencegahan dan rawatan awal tidak memakan kos yang tinggi jika nak dibandingkan dengan kos rawatan bilamana kondisi sakit sudah teruk dan melarat. Sebagai contoh, pembedahan bagi masalah 'slip disc' boleh memakan kos sehingga puluhan ribu ringgit.

Perawat kami yang terlatih dan berpengalaman sentiasa berusaha keras dalam membantu memberi rawatan yang efektif dan memuaskan dalam masa yang sama membantu anda mendapatkan tahap kesihatan yang terbaik dan memiliki gaya hidup yang lebih aktif dan produktif seperti orang lain juga.

Perawat kami juga terdiri dari mereka yang profesional dan qualified dari intitusi pengajian tinggi Malaysia. Ini bagi memastikan kualiti rawatan yang berada pada tahap yang baik. Kami juga mengadakan audit berkala untuk memastikan kualiti rawatan kami terjamin dan berada pada tahap yang tinggi.

Tangani segera sebelum masalah sakit semakin melarat. Elakkan mengangguh dari buat rawatan supaya komplikasi yang lebih teruk tidak terjadi.

Physiogo bersama anda untuk membantu kembali aktif dan produktif dalam kerja harian. Kami bersama anda untuk anda jalani kehidupan yang lebih selesa dan bermakna di samping keluarga yang tersayang.

Untuk maklumat lanjut dan urusan temujanji rawatan, boleh hubungi kami dengan KLIK butang di bawah.

Tempah Slot Temujanji anda sekarang

SIAPA KAMI?

PHYSIOGO akan membantu anda dengan rawatan terbaik! Kami di Physiogo membantu anda untuk dapatkan rawatan fisioterapi terbaik untuk masalah sakit belakang anda. 

Rawatan fisioterapi masih baru di Malaysia tetapi di negara-negara maju telah diamalkan secara meluas. 

Kami di PhysioGo akan bantu atasi sakit belakang anda dengan rawatan dari ahli terapis kami yang profesional dan terlatih, membantu anda untuk mengetahui lebih lanjut tentang masalah sakit yang sedang dihadapi dan kami bersedia untuk memberi khidmat nasihat kepada anda perkara-perkara yang perlu dilakukan bagi mendapatkan tahap kesihatan fizikal yang terbaik serta untuk mengelakkan masalah sakit tersebut menjadi semakin teruk dan melarat.

Dengan itu, Physiogo adalah yang terbaik bagi anda untuk mengaatasi masalah sakit belakang ini dalam usaha anda untuk jalani aktiviti harian dengan lebih selesa dan kecapi kehidupan yang sangat bermakna.

KENAPA PILIH KAMI

Kami ingin membantu masyarakat mendapatkan rawatan yang sebetulnya iaitu dari kami yang berkelulusan dalm bidang fisioterapi serta sudah berpengalaman memberi rawatan kepada ramai pesakit. Kami mahu membantu anda temui potensi sebenar dalam kehidupan walaupun anda sedang mengalami masalah sakit fizikal ini. 

Physiogo bukan sekadar ingin memberikan rawatan yang terbaik, tetapi kami juga berjuang memberikan kesedaran kepada orang ramai pentingnya fisioterapi untuk elakkan orang ramai ambil jalan mudah menggunakan produk-produk tidak diiktiraf yang mungkin tiada kesan positif & memudaratkan kesihatan

physiogo-16.03.184762-odnph66d6km2qo55br4vsm7qz6zimcu0ebeco8x9cw

Fisioterapis Berkelulusan

Kami Terdiri Daripada Fisioterapis Yang Terlatih & Berkelulusan Daripada Universiti-Universiti di Malaysia & Sudah Memberi Rawatan Kepada Ramai Pesakit.

Kaedah Rawatan Berasaskan Kajian Sains

Kami Memberi Rawatan Fisioterapi Dimana Kaedah Ini Adalah Berdasarkan Teori Dan Kajian Sains Dalam Kesihatan Dimana Kaedah Ini Sudah Meluas Di Negara-Negara Luar

physiogo-science
physioterapis-lelaki-perempuan

Fisioterapis Lelaki & Wanita

Pesakit Lelaki Hanya Dirawat Therapist Lelaki dan Pesakit Wanita Dirawat Oleh Therapist Wanita

onetoone

Kualiti Rawatan

Demi Menjaga Kualiti Rawatan Kami Menjalankan Rawatan One-On-One Dimana Hanya Seorang Pesakit Sahaja Akan Dirawat Oleh Seorang Therapist Dalam Satu Masa.

ruang

Bilik Rawatan & Fasiliti Yang Lengkap

Kami mempunyai fasiliti yang lengkap dengan bilik rawatan untuk pesakit & kelengkapan rawatan untuk merawat pesakit.

bangi-odzfp2rj46knn2ge28tihx7ig6m4acyacrdk45fy60

Lokasi Yang SELESA

Kami memilih lokasi selesa & mudah diakses dari mana-mana bandar besar sebagai pusat rawatan Physiogo Centre. Tambahan juga ia mesra pesakit kerana lokasi tidak bertingkat.

Di Mana Lokasi PhysioGo Centre?

 Lokasi kami di Bandar Baru Bangi, Wangsa Maju & Damansara. Lokasi ini sangat strategik & mempunyai kemudahan tempat letak kereta yang banyak. 

wangsa2

PhysioGo Wangsa Maju

 • +6013-8041322
 • admin@physiogo.com.my
 • No. 39, Jalan Metrowangsa, Seksyen 2
  53300 Wangsa Maju, Kuala Lumpur.
bangi-odzfp2rnzlpqk05e8esv52dg5m8sym1awfeqduume2

PhysioGo Bandar Baru Bangi

 • +6013-4871332
 • admin@physiogo.com.my
 • No 11, Jalan 7/1B, Seksyen 7 43650
  Bandar Baru Bangi, Selangor
bangi-odzfp2rnzlpqk05e8esv52dg5m8sym1awfeqduume2

PhysioGo Damansara

 • +6013-4871332
 • admin@physiogo.com.my
 • No 29-G-3 Jalan Teknologi 3/6E, The Core Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor​

Ya, Saya Berminat Untuk Dapatkan Rawatan Sakit Belakang Di PhysioGo. Bagaimana Caranya?

Book Appointment dengan pakar Terapis kami melalui butang di bawah