fbpx
 • +6013-4871332

Physiogo

 • info@physiogo.com.my

Email Pertanyaan Anda

Rawatan Sakit Lutut

ANDA SAKIT Lutut ?

Tercari-Cari Rawatan Dari Terapis Professional Untuk Masalah Sakit Lutut Yang Boleh Membantu Jalani Aktiviti Harian Anda Dengan Lebih Selesa?

Masalah Sakit Lutut Boleh Disebabkan Oleh Beberapa Faktor Seperti:

 • KECEDERAAN : Jika anda mempunyai episod kecederaan lutut menjadikan anda lebih cenderung untuk terlibat dengan masalah kecederaan lutut lagi pada masa akan datang.
 • AKTIVITI SUKAN : Sesetengah sukan yang memerlukan anda berlari atau melompat boleh menyebabkan tekanan yang lebih pada lutut anda. Semuanya berpotensi meningkatkan risiko kecederaan lutut anda.
 • BERAT BADAN BERLEBIHAN : Menjadi berat badan berlebihan atau gemuk meningkatkan tekanan pada sendi lutut anda, walaupun semasa aktiviti biasa seperti berjalan atau naik dan turun tangga. Ia juga meletakkan anda pada peningkatan risiko osteoarthritis.
 • KURANG FLEXIBILITI & KEKUATAN OTOT : Kekurangan kekuatan dan flexibibliti adalah antara punca utama kecederaan lutut. Otot ketat atau lemah menyebabakan kurang sokongan untuk lutut anda kerana tidak cukup untuk menampung tekanan pada sendi.
 • ARTHRITIS : Satu sebab umum untuk kesakitan lutut jangka panjang adalah salah satu arthritis yang dikenali sebagai osteoarthritis. Ia mungkin disebabkan oleh haus pada sendi dan kebiasaaanya memberi kesan kepada kebanyakan orang yang berusia lebih dari 65 tahun. Lutut dapat dibengkokkan dan diluruskan dengan lancar kerana tulang rawan yang menutup hujung tulang dalam sendi dalam keadaaan yang sihat. Tetapi apabila tulang rawan ini mengalami kerosakan jangka panjang, ia menyekat pergerakan dan menyebabkan kesakitan yang semakin bertambah buruk.

Tempah Slot Temujanji anda sekarang

elderly-woman-suffering-knee-pain-PGLZRTG-odp5rni8ftl6glqeygsuekuztkh4805jvqfr3xqzz4

Masalah-Masalah Tersebut Akan Menyebabkan Pesakit Mengalami :

 • Sakit pada lutut atau mana-mana kawasan sekitar
 • Bengkak
 • Sukar membengkokkan lutut
 • Sukar meluruskan lutut
 • Lutut terasa longgar & tidak stabil
 • Sengal-sengal
 • Lemah
 • Otot-otot kaki terasa tidak selesa dan lain-lain
elderly-man-having-a-knee-injury-RPCHM7T-odp5lb3hixonh2fs93lfx7fcbcqgad6wldr0mmdehg
skateboarding-and-get-injury-on-knee-while-fell-XM2DBUV-odp5mggdvn99nwrpjlh0ywzmgb2lp1r3f2gdqso2vo

Testimoni Rawatan

Testimoni pesakit yang merupakan pelanggan kami. Berkut merupakan screenshot testimoni darimereka.

SIAPA KAMI?

PHYSIOGO akan membantu anda dengan rawatan terbaik!! Kami di PhysioGo membantu anda untuk dapatkan rawatan fisioterapi terbaik untuk masalah sakit belakang anda. Rawatan fisioterapi masih baru di Malaysia tetapi di negara-negara maju telah diamalkan secara meluas. Rawatan fisioterapi dijamin berkesan kerana dijalankan oleh pakar-pakar fisioterapi yang bertauliah.

Kami di PhysioGo akan bantu kurangkan sakit belakang anda, mengurangkan rasa kebas yang anda alami, mengurangkan rasa tegang di bahagian belakang dan membantu anda untuk kembali sihat & menjalani kehidupan seharian seperti sedia kala tanpa perlu rasa sakit & mengeluh.

Dapatkan Rawatan di PhysioGo Segera Untuk Kesan Yang Terbaik!!

KENAPA PILIH KAMI

Kami di PhysioGo bukan sekadar ingin memberikan rawatan yang terbaik, tetapi juga nak berikan kesedaran kepada orang ramai pentingnya ilmu fisioterapi untuk elakkan orang ramai ambil jalan mudah menggunakan produk-produk mungkin tiada berkesan & memudaratkan kesihatan.

physiogo-16.03.184762-odnph66d6km2qo55br4vsm7qz6zimcu0ebeco8x9cw

Fisioterapis Berkelulusan

Kami Terdiri Daripada Fisioterapis Yang Terlatih & Berkelulusan Daripada Universiti-Universiti di Malaysia & Sudah Memberi Rawatan Kepada Ramai Pesakit.

Kaedah Rawatan Berasaskan Kajian Sains

Kami Memberi Rawatan Fisioterapi Dimana Kaedah Ini Adalah Berdasarkan Teori Dan Kajian Sains Dalam Kesihatan Dimana Kaedah Ini Sudah Meluas Di Negara-Negara Luar

physiogo-science
physioterapis-lelaki-perempuan

Fisioterapis Lelaki & Wanita

Pesakit Lelaki Hanya Dirawat Therapist Lelaki dan Pesakit Wanita Dirawat Oleh Therapist Wanita

onetoone

Kualiti Rawatan

Demi Menjaga Kualiti Rawatan Kami Menjalankan Rawatan One-On-One Dimana Hanya Seorang Pesakit Sahaja Akan Dirawat Oleh Seorang Therapist Dalam Satu Masa.

ruang

Bilik Rawatan & Fasiliti Yang Lengkap

Kami mempunyai fasiliti yang lengkap dengan bilik rawatan untuk pesakit & kelengkapan rawatan untuk merawat pesakit.

bangi-odzfp2rj46knn2ge28tihx7ig6m4acyacrdk45fy60

Lokasi Yang SELESA

Kami memilih lokasi selesa & mudah diakses dari mana-mana bandar besar sebagai pusat rawatan Physiogo Centre. Tambahan juga ia mesra pesakit kerana lokasi tidak bertingkat.

Di Mana Lokasi PhysioGo Centre?

 Lokasi kami di Bandar Baru Bangi & Wangsa Maju. Lokasi ini sangat strategik & mempunyai kemudahan tempat letak kereta yang banyak. 

wangsa2

PhysioGo Wangsa Maju

 • +6013-8041322
 • admin@physiogo.com.my
 • No. 39, Jalan Metrowangsa, Seksyen 2
  53300 Wangsa Maju, Kuala Lumpur.
bangi-odzfp2rnzlpqk05e8esv52dg5m8sym1awfeqduume2

PhysioGo Bandar Baru Bangi

 • +6013-4871332
 • admin@physiogo.com.my
 • No 11, Jalan 7/1B, Seksyen 7 43650
  Bandar Baru Bangi, Selangor

Ya, Saya Berminat Untuk Dapatkan Rawatan Sakit Belakang Di PhysioGo. Bagaimana Caranya?

Book Appointment dengan pakar Terapis kami melalui butang di bawah